ICC.

Senaste kommentarer

  Arkiv

  Kategorier

  admin

  Ofta är det inte problemet som är problemet utan din inställning till problemet !

  Om man misslyckas beror det ofta på att målbilden är otydlig och att målprogrammeringen är för svag.

  I mitt personliga fall har jag en längre tid dragits med övervikt. Det gjorde att jag hade onödigt ont i mina höfter och i min rygg. Man mår helt enkelt inte bra om man känner att man inte är som man borde vara. Jag har varit elitidrottare och om man gillar sötsaker som jag gör går det ganska fort att lägga på sig några extra kilo när karriären är över.

  Så under en månad bestämde jag mig för en tydlig målbild om vad jag ville uppnå och jag gjorde en stark målprogrammering i hjärnan.

  Resultatet blev – 7,4 kg och den vikten har jag nu kvar 2 veckor senare.

  Du kan du också uppnå dina mål !

  Anlitad av Skånes FF för en tränar-inspiration. Många vetgiriga och sugna på mer kunskap grillade mig på ett teori + praktikpass.
  Teorin innehåll ämnet om hur Falkenberg har etablerats sig i svensk fotbollselit, samt hur Falkenbergs A-lag spelar och försöker att ta sina poäng i allsvenskan.
  föreläsning skånes ff 4
  föreläsning skånes ff

  På praktikpasset avhandlades ”bollinnehav” och träning på att spela förbi motståndarens lagdelar. Träningen bedrevs i Kombihallen i Malmö och övningstruppen kom ifrån Husie och de var mycket duktiga.
  föreläsning skånes ff 2

  skånes ff

  Effektiv närvaro

  En sak som stoppar alla människor, inklusive ledare, från att vara effektiva är distraktioner.Från att ha varit närvarande med uppgiften.Tappar vi nu för tiden lätt fokus på vår uppgift och gör många saker samtidigt. Det betyder att många uppgifter blir bara halvgjorda och vår effektivitet är långt ifrån bra.Den stora boven idag är framför allt sociala medier och tvånget att ständigt kolla om man är uppdaterad på det senaste.

  Det finns två typer av distraktioner att tänka på:
  1.Externa distraktioner – t.ex.. Sociala medier,Människors krav, e-post, akuta behov.
  2.Interna distraktioner – t.ex..Stressande känslor över tidigare och /eller framtida problem.

  Nyckeln till att nå din fulla potential är att ha super-närvaro. För att lyckas med detta måste du bli en mästare på att hantera dessa typer av distraktioner.

  Idrottare på toppnivå vet hur man gör detta och de gör det bra. De använder mentala strategier för att behålla sin fokus.

  Nedan är 2 tips som du kan omsätta i praktiken och på en regelbunden basis:
  1. Miljö – Stäng av telefonen och wifi. Låt alla vet att du vill ha avskildhet och lås dörren om det behövs. Bestäm dig för vilka uppgifter som skall lösas inom en rimlig tid. Samla mental kraft och kasta dig in striden på din uppgiftslista. Låt inget stoppa dig. Precis som när man kör bil gäller det att hålla blicken rakt fram på vägen och vara fokuserad.

  2. Fokus – Det betyder centrum för din uppmärksamhet. Hur du tänker och känner kommer att avgöra hur DU beter sig. Om några störande tankar och känslor uppstår, fokusera på vad du gör, andas djupt, och börja sedan agera. Bestäm hur den inre dialogen skall låta. Du är din egen chef.
  Nu är du super-presterande och detta kan ge dig en oerhörd fördel gentemot din medmänniska som lätt tappar fokus och inte får saker gjorda.

  Föregå med gott exempel

  Nu när vinterkylan har tagit vårt land i ett starkt grepp, fastnade jag för ett uttryck jag såg på FB igår,

  – Nu är det så kallt att t.o.m sossarna har händerna i sina egna fickor !

  Det fick mig att tänka på att ledarskapets och föräldrarskapets viktigaste ledord är att alltid föregå med gott exempel. Människor gör inte som du säger utan tar gärna efter det du gör. De har det visuella som största inlärningsförmåga och föregår du inte med ett gott exempel med vardagliga ting är du snart en förlorare när du skall påverka andra.
  Detta har fackförbundet kommunal fått erfara i den senaste skandalen och snabbt var det över 200 medlemmar som lämnade förbundet.
  Genast blev det en förtroende-kris när ledningen inte kunde föregå med ett gott exempel.

  Så tänk dig för om du vill komma till toppen och stanna där. Föregå med gott exempel så är chansen större att du lyckas genomföra dina mål med ledar eller föräldrarskapet.
  Lycka till !
  Coach Hasse

  Kultur.

  Kultur kommer från latinets cultura som betyder ungefär ‘bearbetning’, ‘odling’ och ‘bildning’ och i sin tur härstammar från colo ‘odla’. Begreppet har fått en väldigt vid betydelse och avser i vid bemärkelse all mänsklig aktivitet. Kultur som jag tänker på här är socialt överförda levnadsmönster.

  För att skapa ett vinnande team gäller det att ha en bra kultur i den miljö vi vistas i. Det spelar ingen roll om det är på ett företag eller i en idrottsförening. Hur skapas då en bra kultur ? Först måste vi komma fram till vilka normer och värderingar som skall genomsyra all vår aktivitet på arbetsplatsen. Sen måste ledarna överst i hierarkin föregå med gott exempel. Att skapa en vinnande kultur kan ta lång tid att bygga upp, men är ett absolut måste om du vill ha en bra prestation i den miljö du vistas i och det vinnande teamet kan börja att leverera resultat.

  Lycka till med byggandet av din kultur. Vill de ha mer tips så kontakta gärna Coachingbyeklund för mer info.

  Ledarskap och Visioner
  Stora ledare vill skapa en värld, en som är full av mening för andra och som gör skillnad. De går modigt rakt fram för att dela denna vision med människor som vill göra samma vision till sin egen. De vet att för att uppnå något större än de någonsin skulle kunna uppnå på egen hand vill de skapa delaktighet och samhörighet runt en vision. Ledaren vet att den största glädjen vi kan uppnå, är den vi uppnår tillsammans med andra människor.

  Att förena andra runt en vision är ett tydligt drag som stora ledare har, och de gör det med passion, action och bra kommunikation. Runt vilken vision vill du bygga i din verksamhet i livet? Hur kan du bäst och passionerat kommunicera ut din vision? Om du vågar ta språnget ut i det okända och delge andra din vision har du tagit ett första steg mot att bli en stor ledare.

  Jag är så klart besviken över att inte fått fullfölja mitt uppdrag som tränare för Kalmar FF, men är väl medveten om levnadsvillkoren för oss i tränarbranschen. Möjligheter att påverka trupp och organisation över tid är ibland en lyxvara.

  Vi hade en bra vårsäsong med seriefinal och publikrekord på guldfågeln Arena mot Malmö FF den 19 Juli. Tillsammans lyckades vi även infria styrelsen förväntningar om en stor försäljning då Melker Hallberg såldes till Udinese. Kontraktet säkrades i hemmamatchen mot Gefle den 25 Augusti då vi klev upp på 34 poäng.

  Sen är det bara att acceptera att de senaste två månaderna har resultaten inte varit tillräckligt bra och jag tar mitt fulla ansvar för spelarnas prestationer, skador och sjukdomar.

  Vi lever i en resultatfixerad värld och tålamod är ibland kort.

  Kalmar FF. Tillsammans. I med och motgång. Jag tackar för att jag har fått vara en del av den anrika och traditionsrika förening i 11 månader och önskar Kalmar FF all lycka till under 2015.
  Med Vänlig Hälsning
  Hasse Eklund

  P.s för övrigt så har jag inga andra kommentarer.
  image003

  Snart är det redan den 7:e omgången av allsvenskan och för min del som är i Kalmar innebär det en hemmamatch mot Örebro. Vi har ju fått en bra start med 12 poäng på de första 6 omgångarna och jag har knappt fattat att jag återigen är med i allsvenskan.Jag kom att tänka på att det var faktiskt var en tid sedan jag var ”där” och upplevde högsta ligan i Sverige. Åren går fort och vid närmare eftertanke visade det att det var 2007 och då med Helsingborgs IF som assisterande tränare till Stuart Baxter.
  Detta Helsingborg som har fostrat många tränare i årets allsvenska och det skall bli väldigt kul att göra upp om vem som är bäst i Helsingborg-svenskan. Den första som jag stötte på var redan i andra omgången och vi spelade 2-2 mot Peter Swärdh i Åtvidaberg. Peter hade jag själv som tränare i HIF och jag kommer ihåg att han bänkade mig en del mot slutet, så där hade jag gärna velat ge igen med gammal ost, men i ärlighetens namn var Åtvidaberg närmare seger och endast Måns Söderqvist mål på övertid räddade oss.
  Sedan i fjärde omgången blev det träff med mitt gamla lag, Falkenberg med Henrik Larsson i spetsen. Jag var ju huvudtränare i HIF när Henrik vände hem från Barcelona. Dessutom jobbade vi väldigt tight i Landskrona i tre år så många hemligheter finns inte oss emellan.Nu fick vi ett tidigt mål av Elm och kunde spela på resultatet i ett väder som inte gynnade en offensiv fotboll. Regn och blåst från sidan gjorde det svårt att vara kreativ och vårt andra mål kom såklart efter en fast situation. När domaren blåste av hade vi vunnit med 3-1.
  I sjunde och nästa omgång möter vi Örebro som tränas av P-O Ljung. Han var juniortränare när jag var tips-elittränare och blev tipselittränare när jag blev assisterande till Stuart. Vi möttes redan förra året i superettan och blev som bekant 1:a och 2:a i den serien. Vi känner till varandras styrkor och svagheter väldigt väl.
  I omgång 10 möter vi Häcken borta. Där huserar Peter Gerhardsson med stor framgång och Peter var min assisterande innan Stuart kom. Sedan blev vi bägge två assisterande till Stuart och fick namnen örnen och falken då våra ögon sällan missade något drag från motståndaren. Vi hade stor framgång i Europa League i denna period.
  Omgången efter står Helsingborgs IF på tur. Presentation överflödig. Här har jag varit i många år som spelare, ungdomstränare och seniortränare. Här blir det såklart lite prestige då det är många vänner man gärna vill vinna över för att ha ”hånerätten” ett tag framöver. Roar har dock gjort ett enastående arbete under svåra förhållande och kommer att bli en mycket tuff motståndare.
  Sista omgången innan sommaren och VM-vila möter vi Halmstads Jens Gustafsson. Han har jag stött på ett antal gånger genom åren men aldrig i HIF. Jag kom ju mycket senare till HIF och Jens hade då som gammal spelare redan lämnat klubben.
  Den sista HIF:are jag möter är efter uppehållet och det är Malmös Hareide. Han har jag heller aldrig stött på i HIF utan endast i andra sammanhang. Verkar vara en kompetent tränare som har ett imponerade cv. Som tränare i ett guldfavoritsgäng blir det såklart en tuff motståndare.
  Snart börjar serien att dela upp sig på allvar och vi vill ju så gärna vara med på ”rätt halva”. Det är ju 12 omgångar innan serien tar sommarvila för VM. Jag förstår att det inte är lätt att planera ett bra spelschema, men 3 matcher på en vecka gynnar verkligen inte vår produkt. Nog borde man ha kunnat fördelat matcherna lite jämnare över vårsäsongen.

  Må Bäst
  Hasse

  Snart är det dags för omstart i superettan och de resterande 16 omgångarna skall spelas. Mitt Lag, Falkenbergs FF har överraskat många med en fin 2:a plats och mest gjorda mål i serien. Vi har spelat med fart & fläkt och vårt ungdomliga lag har numera profiler som de andra klubbarna är intresserade av. Framför oss har vi det tippade topplaget Örebro. De har den bästa organisationen och den bästa truppen och detta lag har så här långt gått fram som en tornado och bara svept bort allt motstånd. Ingen kommer att kunna rubba detta lag under hösten så biljetten till allsvenskan är redan klar.

  På tredje plats ligger Sundsvall. Ett lag som gärna vill tillbaka omedelbart till allsvenskan. Laget är väldigt starkt och har spelat en fin fotboll. Största faran för att de inte skall lyckas är att tomrummet efter spelgeniet Skulasson blir för stort och att de får viktiga forwarden Eklund skadad.
  På 4:e plats ligger Gais. Laget är förmodligen det lag med mest rutin och har tillsammns flest matcher på elitnivå av alla spelare i superettan-trupperna. Med det spelarmaterialet och den erfarenheten vore det en katastrof om man inte är med i toppen när superettan skall avgöras. Laget har haft en ojämn nivå i sitt spel med väldigt höga toppar, men också djupa dalar i perioder. Dock har man ett bra publikstöd vilket kan vara en avgörande faktor i höst.

  Assyriska fick många röster i förhandstipsen och ligger strax bakom toppen på en delad 5:e plats. När de är på spelhumör är det kanske det bästa laget i serien, dock oroar deras prestationer på vanligt gräs då spelet har varit lite mer svajigt. På samma position ligger Degerfors och det är imponerande med tanke på den start man fick på serien. Tränare Werner har nu fått ordning på laget och framförallt har man fått en hemmaplan att spela på. Laget kommer säkert hamna mellan placeringarna 4-8 när serien summeras.

  Hammarby,Ljungskile,Landskrona,Östersund,Varberg och Ängelholm ligger ovanför kvalplatsen nedåt. Lag med ambitioner att gå upp bland dessa lag måste nog få en bra start om försprånget skall hämtas in. Spännande att se om Hammarby och Landskrona börjar röra sig uppåt med tanke på den kvalité som dessa spelartrupper innehåller.
  På kvalplats ligger Jönköping och Örgryte. Lite oväntat enligt förhandstipsen. Läget är dock inte alarmerande utan bägge lagen kan nog undvika kvalplatserna om inte skador på nyckelspelarna inträffar.

  Läget ser mer hopplöst ut för Värnamo och Brage. Värnamo har år efter år blivit dränerade på bra spelare, men lyckas ändå klara sig kvar. Gör man detta i år också är det Houdini-varning på bygden och stor respekt från oss andra i fotbolls-Sverige. Brage är nog omöjligt uppdrag tyvärr. Inte nog med att man behöver vinna många matcher, man måste även få ihop ett lag som arbetar tillsammmans och det tar längre tid än vad somliga tror.

  Min favoritelva efter vårens matcher innehåller inga Falkenbergsspelare då risken är att samtliga spelare är med….
  Målvakt: Oscar Jansson Örebro ( Jag vet att Oscar har seriens bästa försvar framför sig och antalet räddningar han behöver göra per match är hälften av vad alla andra målvakter behöver göra, men det är ändå en konst att stå sysslolös i långa perioder för att sedan göra matchavgörande räddningar )
  Bubblare: Bill Halvorsen Landskrona ( Har svarat för flertaligt klassräddningar i ett övrigt mindre bra försvarsspel)
  3-backslinje: Stefan Batan Assyriska ( har ägt vänsterkanten i många matcher och väldigt viktig för laget)
  Thomas Guldborg Christensen Hammarby ( En teknisk,tuff back som är viktig i både offensiv och defensiv för sitt lag. HIF har släppt in minst mål och Thomas är högst delaktig i detta)
  Ålander Sundsvall ( En spelskicklig mittback som styr Sundsvalls defensiv )
  Bubblare: Berisha Örebro ( har haft en del skadeproblem, men frisk är han seriens bästa mittback.Grym på huvudet och klok i sina brytningar)
  Mittfält: Johan Bertilsson Degerfors ( En kreativ spelare som borde ha en fri roll i alla lag han spelar i. Hans vårsäsong blev bara bättre och bättre och han levererade både mål och assist)
  Skulasson Sundsvall ( Spelmotorn som kan spela på flera olika positioner. Man tror att Ari endast är bra när han har bollen men har är otroligt klok som spelare och vinner även tillbaka bollen till sitt lag om det behövs)
  Mohammed Saeid Örebro ( Seriens bästa spelare. Spelmotor, målskytt, bollvinnare och aldrig stilla på planen. )
  Kennedy Bakircioglu Hammarby ( Bär Hammarby på sina axlar. Målskytt och grovarbetare. En riktig lagkapten. En önsskespelare för alla tränare i serien)
  Bubblare: Andreas Dahl Landskrona ( Har hållt en hög nivå trots att hans lag inte har levererat. Farlig på fasta situationer och har en passningsfot med få övermän i denna serie)
  Forwards: Andreas Drugge Gais ( Har även använts en del på mittfältet. Det säger allt om denna kloka spelare som har bra fysik kombinerat med en bra teknik. En spelare som vinner matcher åt sitt lag)
  Admir Aganovic Assyriska ( ständigt på språng och gör viktiga mål för sitt lag. En klart underskattad spelare som är bäst i djupled men även kan hålla i bollen om hans lag behöver det)
  Gabriel Altermark Vanneryr Varberg ( Förutom att bära laget på sina axlar med 25 nickskarvar per match så gör han även mål. Jobbig att möta i boxen och ett ständigt hot för försvararna. Borde få chansen högre upp i seriessytemet)
  Bubblare: Eklund i Sundsvall + Örebro´s fem forwards Kamara, Hasani, Samuelsson, Atashkadeh och Astvald. (Viktiga för sitt lag och gör aldrig ett dåligt jobb. Samtliga är farliga i boxen och kan göra mål på många olika sätt)
  Tränare: Werner Degerfors. ( Jobbig start med tunn trupp och ingen hemmaplan. Har fått upp ett nedflyttningshotat Degerfors högt upp i tabellen. Och dessutom spelat fin fotboll. I år igen….
  Bubblare:Potter Östersund ( En trevlig överraskning som bryter mönstret i den traditionella svenska fotbollen. Att få alla dessa nationaliteter att sammarbeta är imponerande och man viker sällan en tum från att spela sin filosofi med kortpassningsspel)

  Hejsan alla goda vänner !

  Nu har man varit på nya jobbet i 6 veckor och trivs förträffligt. Det är alltid lite nervöst att komma som ny medarbetare till en ny arbetsplats. Jag har dock känt mig välkommen från första stund och det har gått smidigt att komma in i nya arbetsrutiner.
  Första perioden är faktiskt alltid ganska lätt som fotbollstränare i en ny klubb. Det jobbigaste man har är att lära sig namnen på alla nya spelare och det är ju inte särskilt betungande. Som ny tränare kommer man med en ny röst i omklädningsrummet och många nya övningar ute på träningsplanen. Sånt gillar alla spelare. Alla spelare startar dessutom från noll och vill bevisa sitt värde för den nya tränaren. Bara positivt. Två träningsmatcher och alla har fått chansen att visa upp sig. Alla är nöjda och spelarna vill komma på god fot med den nya tränaren och gör positiva uttalande i media. Vi får hoppas att detta positiva fortsätter nu när vi vecka för vecka närmar oss de viktiga matcherna och några kommer att hamna utanför laguppställningen.
  Jag har fått en ung trupp till mitt förfogande och jag är otroligt nöjd med den ambitionsnivå och energi som mina spelare i truppen sprider omkring sig. De äldre spelarna är beredda att bidra med sin erfarenhet och jag känner att vi har en orutinerad, men spännande mix i laget.
  Blev imponerad av lagkapten David Svensson som mot Halmia kastar sig och blockar ett skott i 88 min på ett svinkallt Kristineslätt. Ja som du förstår tillhör David de äldre spelarna i truppen och matchen var avgjord eftersom vi ledde med 4-1 vid detta tillfälle !!! Sån inställning är guld värd och kommer att göra oss svårslagna.

  Hur är det förresten med din inställning ? Såg att endast 12 % av alla människor genomför sina nyårslöften. Kan bara bero på bristande inställning och en otydlig målbild.
  Just såna saker som en coach hjälper till med. Ibland behöver man hjälp med att hitta rätt verktyg för att lyckas med sina personliga önskemål. Om du känner behov av detta, ta då kontakt med en coach nära dig för att få en offert på hur ditt liv skall bli lite bättre !

  May the force be with you

  //CoachEklund