ICC.
Senaste kommentarer
  Arkiv
  Kategorier

  Välkomna till Hasse´s blogg om superettan.

  Jag lämnar lite personliga reflektioner om varje omgång i superettan och coaching i allmänhet.

  Omgång 22

  Förlust i Ljungskile !

  Förlusten i Ljungskile gjorde att vi halkade ner till sjunde plats i tabellen och det känns som om tåget mot Allsvenskan 2012 försvann med BoIS stående på perrongen.

  Det var ingen bra match i ärlighetens namn. Ljungskile var verkligen inte bra och det gör förlusten extra tung. Vår medelålder i denna match var imponerande 22,2 år. Vi har verkligen ett lag för framtiden och det visar sig nu även i landslagstrupperna, där fyra BoISare är uttagna i olika pojklandslag. Som alltid med unga spelare så pendlar prestationerna melllan höga berg och djupa dalar. Denna match var inget undantag. Vi hade verkligen våra chanser att göra både ett och två mål på Ljungskile. Motståndarna hade tre bra målchanser och gör då två mål. Det är skillnaden mellan lagen i toppen att du måste vara effektiv om du skall vara med och slåss om de främsta platserna.

  Det positiva är att våra unga killar får massor av erfarenhet och det kommer att betala sig på sikt. Vår ekonomi satte ju tidigt stopp för att förstärka truppen och ordern från högsta ledningen var att börja avveckla spelare istället för att köpa in och satsa. Men om man kollar lite statistiskt på verkligen, så utan att vara helt säker på källan, så tror jag det var gamle förbundskaptenen Lars Lagerbäck som räknade ut att medelålder för att vinna större mästerskap eller bli liga-vinnare i sitt hemland hade lagen en medelålder på 29,5 år. Du behöver en bra mix av hungriga unga spelare och gamla erfarna spelare som vet hur matcher skall vinnas. Vi ligger just nu lite för långt ifrån denna siffra på 29.5 år.

  Redan efter 5 min hade Linus Olsson en nick i stolpen från målområdet och där hade vi kunnat få det viktiga målet som hade gjort att Ljungskile hade tvingats att öppna upp sitt försvar och satsa framåt. Istället missar vi i 23 min att ställa Pavey offside och fri med Ivo gör han inget misstag utan det står 1-0. Bara minuter senare gör vi 1-1 men det blir bortdömt för ruff på målvakt. Helt obegripligt då Linus Malmqvist står 5 m framför målvakten, med ryggen mot denne och försöker att förlänga Svanbäcks hörna vidare. Målvakten springer rakt in i ryggen på Linus och missar utboxningen. Bollen ramlar ner till Åström som petar bollen i mål. Tyvärr var det en sådan dag då man inte har marginalerna med sig..

  I andra halvlek skapar vi bra tryck mot Ljungskiles mål, men våra klara chanser blir till avslut på målvakt eller utanför mål. Vi bytte in vårt nyförvärv Dodja i anfallet och han gjorde sitt bästa för att göra mål. Det är såklart väldigt svårt med nya lagkamrater som du inte vet namnet på eller hur man skall spela i vårt system. Dodja kom ju in i laget ”fem-i-tolv” och har inte haft mycket tid på sig. Det som vi inte är helt nöjda med är att han sprang mest och halkade så vi får köra en armkrok på honom och dra in honom till Benny på Team Sportia och dra på honom ett par skruvdobbar till nästa match. Det går inte att spela i lågskor på elitnivå….

  Kanske låter som vi har gett upp säsongen ? Det har vi inte. För vår del gäller det nu att vinna nästa match mot Varberg borta. Avståndet är stort både uppåt och neråt än så länge. Det enda vi kan påverka är nästa match. Där skall vi göra våra supportrar stolta med hårt arbete och fin fotboll. Så länge som vi har matcher som gäller något måste vi gå för seger. Sen kan vi börja tänka på strategi inför nästa år. En tråkig klyscha om att ta en match i taget…

  Öster spelade 1-1 hemma mot Värnamo. De gjorde debut på sin nya fina arena. Vilket lyft för staden och laget. Det känns nästan som att förflytta sig till en annan planet när man springer in på IP. Att få en ny matcharena måste vara högprioritet hos BoIS framöver. Värnamo är som ett helt nytt lag efter man sparkade tränaren under sommaren. Borta är det fina spelet utan nu är det mycket rakare och mer kämpa som präglar nya Värnamo.

  BP vann borta mot Umeå och Halmstad vann hemma mot Brage. Det betyder att det är tretton poäng för oss upp till kvalplats L. Omgångens toppmöte var mellan Hammarby och Ängelholm där ”REAL Hammarby” med 6 nyförvärv det bästa laget. Man vann med 2-1 och försöker nu få kontakt med Halmstad på kvalplats. Trelleborg vann den otroligt viktiga matchen hemma mot Assyriska med 3-2 och fick därmed kontakt med Assyriska och Degerfors i tabellen. Man ligger fortfarande på kvalplats men kan i nästa omgång med en seger gå förbi.

  Nu har vi lite uppehåll och får slicka såren innan Varberg skall få sota för vår senaste förlust.

  www.alltidfullsatt.se kan du läsa mer inside om vad som händer i BoIS.

  Over and out

  Hasse Eklund

  Ass.tränare, Landskrona BoIS

  Kommentera