ICC.
Senaste kommentarer
  Arkiv
  Kategorier

  Välkomna till Hasse´s blogg om superettan.

  Jag lämnar lite personliga reflektioner om varje omgång i superettan och coaching i allmänhet.

  Omgång 23

  Fjärde raka mållösa matchen.

  Denna gång var det Varberg som stod för motståndet. Ingen bra match från någon sida av lagen. Det var mycket kamp och krigande om bollarna. Inga direkta målchanser till något av lagen  och den enda som utmärkte sig var domaren som såg till att vara i centrum hela tiden. Bägge lagen hade svårt med nivån och när det blåstes visste man sällan vilket håll som frisparken blåstes åt.

  I 39 min drev en Varbergspelare in bollen i straffområdet och Malmqvist kom försent i sin tackling och fick spelaren ur balans. Denna gången  gjorde domaren rätt som blåste straff till hemmalaget. Larsson gjorde inget misstag och Ivo åt ena hållet och bollen i mål på andra hållet. Resultatet stod sig till paus.

  Vi bestämde oss för att flytta fram positionerna och sätta mer press på Varberg. Vi skapade inte några klara chanser men bollen var i alla fall mer på Varbergs planhalva än vår. Med lite tur kunde vi fått en Varberg-spelare utvisad efter 60 min då han stoppad Surprice i en kontring med en ful tackling med bägge sulorna. Men när domaren märkte att spelaren redan hade ett gult kort stoppade han tillbaka kortleken i byxfickan.

  Det helt matchavgörande momentet i matchen kom i 70 min. Ganska nära mål får vi en frispark. Marcus Lantz uppfattar situationen perfekt och slår en snabb frispark till Dodja som är fri i straffområdet. Varberg står på hälarna och Dodja lägger fram bollen mot mål för att avsluta. Då blir han brutalt nedsparkad bakifrån och ljudet av sparken hörs över hela Påskbergsvallen. Alla spelare stannar upp och väntar på domarens signal som tyvärr aldrig kommer. Bättre placerad än 3 m därifrån kan jag bara konstatera att utan domare blir det inga fotbollsmatcher…Utan domare blir det inga fotbollsmatcher… Måste säga det till mig själv för att missa denna sekvens finns bara inte på världskartan. Nåväl, Varberg rensar undan bollen till Lindberg som står vid mittplan. Philip missbedömer bollen och Lindberg har ett friläge från halva plan som han inte missar.

  Summa summarum kan man säga att Varberg har 5 skott på mål och gör 3 mål. Landskrona har 5 skott på mål och gör 0 Mål. Vi sliter väldigt mycket med målskyttet för tillfället och detta var nu vår fjärde mållösa match i rad. Utan mål vinner du inga matcher. Spelarna krigar och kämpar men det viktiga självförtroendet finns inte där varken i passningar eller i avsluten.

  Våra tre bästa målskyttar och forwards är skadade. Fredrik Olsson kanske är tillbaka till nästa match medans prognoserna  ser sämre ut för Luka och Fredrik Karlsson. Forwardsen i dagens match, Dodja och Robin Hofsö är relativt nya och oprövade i superettan. De behöver kanske lite mer tid innan de kan leverera mål på löpande band. Vi jobbar väldigt mycket med avslut på träningarna, så spelarna skall bara överföra de fina avsluten på träning till match.

  Just nu ligger vi på 8:e plats. Som tur är slog Umeå-Degerfors med 3-0 och vi har 7 poäng till kvalspel nedåt. Assyriska slog Värnamo borta med 2-1 och det var ett styrkebesked i botten. Jönköping slog Trelleborg 2-0 och Brage-Falkenberg 1-0. Öster vann enkelt över Ängelholm med 2-0 och Halmstad slog Ljungskile med 1-0. Omgångens toppmatch spelas idag mellan BP och Hammarby. Om det skall bli någon spänning runt kvalstrecket måste Hammarby vinna.

  Nästa Match är Värnamo hemma på söndag.

  www.alltidfullsatt.se kan du läsa mer inside om vad som händer i BoIS.

  Over and out

  Hasse Eklund

  Ass.tränare, Landskrona BoIS

  Kommentera