ICC.
Senaste kommentarer
  Arkiv
  Kategorier

  Välkomna till Hasse´s blogg om superettan.

  Jag lämnar lite personliga reflektioner om varje omgång i superettan och coaching i allmänhet.

  Omgång 24

  En drake lyfter i motvind

  Ett gammalt talesätt som passar väldigt bra in i BoIS för tillfället. Nu gäller det att visa att man vill vara med i den svart-vita familjen. Det var den femte mållösa matchen mot Värnamo och vi inkasserar ett 0-1 nederlag. Det blåser nu så stark motvind att det gäller att ta ett steg framåt för att inte blåsa bort. Ta ett steg framåt och visa att man har hår på bröstet och vill vara som en drake som alltid lyfter i motvind.

  Nu har vi inte gjort mål på 5 matcher och det är klart att det har blivit ett mentalt spöke för oss. Vi har i media sagt att våra forwards och bästa målskyttar har varit borta pga skador. Och det är sant. Det har påverkat oss. Men vi har faktiskt 11 spelare på plan och alla har tillåtelse att göra mål. Mot Värnamo hade vi ett massivt spelövertag med 22 avslut mot mål. Vi lyckades att träffa målet 10 ggr mot Värnamos 5 träffar på mål. De bästa målchanserna hade faktiskt mittfältarna i denna match så det är inte bara forwards som skall göra mål. Våra mittfältare kom i denna match till bra lägen utan att få dit bollen i nätmaskorna. Det är otroligt frustrerande att det är hela laget som bränner lägen och denna match hade vi även chansen att göra mål på en straff som vi missar.

  På en normal dag mot ett dåligt Värnamo skall vi vinna med 4-0. För andra matchen i rad tar siste man ett felaktigt beslut vid mottagning av boll under press. Detta straffar oss hårt då spelare på denna nivå sällan missar frilägen från halva plan.

  Tittar vi i tabellen så är det endast Umeå på sista plats och Brage som har gjort mindre mål än oss av 16 lag. Det är naturligtvis inte bra. Placeringsmässigt är det ännu ingen fara för kvalplats neråt, men det gäller att vara på sin vakt i de sista omgångarna. Det gäller att alla vi som älskar BoIS står upp tillsammans och visar att vi är starka när motvinden blåser i. Alla gnällrövar gör för tillfället mer skada än nytta, så oavsett om det är på plan, runt laget eller utanför plan skall all negativism hållas så långt bort från laget som möjligt.

  Tittar vi rent taktiskt på de sista 6 omgångarna så kanske vi skall försöka spela 0-0 i alla sex matcherna och få sex poäng….Då borde kontraktet vara klart…

  Nej skojar bara..Finns inte på världskartan för två vinnarskallar som H & H. Vi vill vinna varje match och får redan på onsdag chansen mot Assyriska som vi gärna håller bakom oss i tabellen. Vi är så här långt nöjda med spelarnas vilja att kämpa och kriga. Vi skall bara köpa lite självförtroende i det offensiva spelet och skaffa oss en tre-poängare.

  Vi hade idag gott humör på Häljarps konstgräsplan idag och spelarna verkar sugna på att börja vinna igen.

  Nästa Match är Assyriska borta imorgon onsdag. Vi hoppas på din support.

  www.alltidfullsatt.se kan du läsa mer inside om vad som händer i BoIS.

  Over and out

  Hasse Eklund

  Ass.tränare, Landskrona BoIS

  Kommentera