ICC.
Senaste kommentarer
  Arkiv
  Kategorier

  Välkomna till Hasse´s blogg om superettan.

  Jag lämnar lite personliga reflektioner om varje omgång i superettan och coaching i allmänhet.

  Omgång 25

  Derbyseger !

  Dagarna efter 1-0 mot Ängelholm har man fortfarande en skön känsla i kroppen. Det är alltid speciellt att vinna ett derby, men känslan är mycket bättre nu eftersom vi lyckades stoppa det fria fallet neråt i tabellen. Lättnaden var stor i omklädningsrummet efter och det var längesedan som segersången hördes så högt under IP:s tak. Skillnaden mellan lagen var inte så stor, men vi hade denna gången marginalerna med oss och vi hade en optimism som vi inte har haft tidigare. Vi blev lite tillbakapressade och ängsliga i första halvlek. Vi ville ju så gärna vinna matchen och ha de tre poängen. I andra halvleken släppte vi mer på handbromsen och gick för 2-0 istället för att försvara 1-0. Det är en stor mental skillnad.

  Det är klart att Simovic i Ängelholms anfall saknades väldigt mycket. Han har gjort 15 mål och lämnar ett tomrum efter sig. Vi fick tillbaka två målskyttar i Fredrik O och Luka M. Det är bara så typiskt att har du målskyttar på planen så ökar dina chanser till att vinna. Vi slår en frispark i ytterzon in mot mål och jag ser att våra offensiva spelare gör alldeles för dåliga löpningar. Jag ställer mig upp och svär för friparken är bra slagen. Plötsligt så tappar målvakten oväntat bollen och vem står rätt placerad framför mål ? Jo en målskytt vid namn Luka ! – Bra spelförståelse säger målvaktstränare Mats I Svensson till mig och blinkar ! Fredrik och Luka har varit borta länge, men har succesivt fått fler och fler matchminuter i kroppen och deras offensiva aktioner blir mer och bättre för varje match. Sen har vi talangen Hofsö redo att hoppa in och Fredrik Karlsson gjorde sina första 90 min mot Kalmar U21 igår så nu börjar forwardssidan se riktigt bra ut. Vår nykomling Dodja finns också med i bakgrunden, men ser inte lika vass ut för tillfället som han gjorde när han kom till oss.

  Ängelholm prickade stolparna vid 3 tillfällen och med vårt tidigare oflyt satt man bara och väntade på stolpe in. Under tiden hade vi också många bra kontringar där det brändes öppna lägen. Det kändes ovisst in i det sista. Har väl aldrig längtat efter en slutsignal så intensivt.

  Vi trodde att Ängelholm skulle backa hem och satsa på kontringar. Därför valde vi Ivo i mål med en fyrbackslinje bestående av Max, Liverstam,Philip, Zaim. Dessa spelare är de snabbaste vi har som försvarsspelare. Ett annat plus är att vi får offensiva ytterbackar i Max och Zaim som är duktiga på inlägg. Vi tänkte att vi måste verkligen framåt och få tre poäng mot ÄFF. Mittfältet bestod av Åström,Svanbäck.Lantz,Surprice. Vi visste det skulle bli mycket kamp och därför valde vi karaktärsspelare som Åström,Lantz och Svanbäck. De ger aldrig upp utan kämpar in i det sista. Surprice har sett fin ut på träningarna och han skulle kunna avgöra matchen till vår fördel med sina offensiva kvaliteér.  Fredrik O och Luka startade där framme och vi behövde helt enkelt få igång målskyttet och dessa två killar har leverarat tidigare.

  Nu är vi uppe på lite säkrare mark och har lite självförtroende inför Trelleborg hemma som också blir en nyckelmatch. Dels för att hålla dem bakom oss, men också för att Öster b, Jönköping h och Halmstad borta är ett ganska tufft avslutningsprogram.

  Vi ligger på sjunde plats och det är fem lag och sex poäng till Degerfors under kvalstrecket. Tolv poäng kvar att spela om. Vi vill göra vårt och helst få en bättre placering än förra året. Kom till IP och hjälp oss på måndag kl 19.00 mot Trelleborg

  www.alltidfullsatt.se kan du läsa mer inside om vad som händer i BoIS.

  Over and out

  Hasse Eklund

  Ass.tränare, Landskrona BoIS

  Kommentera