ICC.
Senaste kommentarer
  Arkiv
  Kategorier

  Välkomna till Hasse´s blogg om superettan.

  Jag lämnar lite personliga reflektioner om varje omgång i superettan och coaching i allmänhet.

  Omgång 26

  Stor besvikelse !

  Efter det har varit uppåt och gott humör under veckan efter segern mot Ängelholm, kom vi verkligen ner på jorden mot Trelleborg. Förlust med 0-3 och det var ingen bra prestation. Hela laget visade upp en katastrof-attityd och ingen stolthet över att tillhöra den svart-vita familjen. Det verkar som om spelarna trodde att allt var klart i serien och nu var man en världsstjärna efter ha lyckats vinna en !!!! match av 7 möjliga innan Trelleborg. Vi har under veckan försökt att intala spelarna att Trelleborg är desperata efter tre poäng och vi måste vara beredda att ta kampen. Tyvärr gick det mesta fel och vinnarskalle-mentaliteten är något som vi måste jobba vidare med. Vi kan inte börja hänga med huvudet för att ett domslut går emot oss. Och ja, jag ger spelarna rätt. Det är bedrövligt att inte en domare eller ass.domare orkar att flytta sig för att i bästa position kunna upptäcka att spelaren tar med sig bollen med handen. Om inte annat kunde man haft lite spelförståelse och förstått att något var på tok när även Trelleborgs spelare stannar upp och vänder hemåt. Men återigen, målet kom efter 6 min och vi hade mycket tid kvar att reparera skadan. Spelet ute på plan var ganska ok och bollinnehavet kändes som om vi hade lite fördel. Men det var ingen desperation i något straffområde efter att göra mål eller försvara mål. Jag tror att de flesta spelarna har en ambition av att komma vidare och spela högre upp i seriesystemet och då måste man lära sig att prestera på plan i vecka efter vecka. I match efter match.

  För att ge ett annat konkret exempel. Vi kollar och analyserar Trelleborg. Berättar för Ivo att Haynes brukar slå sina friparkar över muren, med höger fot i målvaktens ”öppna ” hörn. Ändå är inte Ivo på tå när Haynes gör mål i just det hörnet. På en frispark. För mig spelar det ingen roll om friparken är omöjlig att ta bara du visar att du har lyssnat på våra instruktioner och gör ett ärligt försök att fånga bollen. Nu gör Ivo många andra bra räddningar som håller oss kvar i matchen när andra spelare tappar sin mentala koncentration och disciplin i våra arbetsmetoder. Spelarna var helt enkelt ”inte där” i denna nog så viktiga match. Det var alldeles för stora svängningar i bra och dåliga prestationer under matchens förlopp.

  Vi hade i denna match mot ett bottenlag endast tre skott på mål ! Och detta på vår hemmaplan. Det känns inte bra alls. Jag hoppas verkligen att spelarna vill ta revansch på sig själva i nästa match mot Öster borta. Annars får vi vända hemåt med stora siffror stämplade i röven. Vi tränare måste också analysera vad vi kan göra annorlunda för att få in energi och självförtroende i gänget igen.

  Öster vill säkert ha en segerfest och fira avancemanget mot oss. Förväntas en stor publik och massivt stöd. Vi hoppas kunna skjuta upp deras fest någon vecka till…

  Spänningen fortsätter i toppen av tabellen om vem som tar direktplatsen till allsvenskan och vem som får kvala. Fördel BP just nu. I botten kämpar Värnamo och Umeå för att få stanna i superettan och Trelleborg,Degerfors för att undvika kval eller åtminstone behålla sina kvalplatser.

  Häng med till Växjö och ge oss vårt stöd när vi kanske minst förtjänar det ! Tillsammans är vi starka.

  www.alltidfullsatt.se kan du läsa mer inside om vad som händer i BoIS.

  Over and out

  Hasse Eklund

  Ass.tränare, Landskrona BoIS

  Kommentera