ICC.
Senaste kommentarer
  Arkiv
  Kategorier

  Välkomna till Hasse´s blogg om superettan.

  Jag lämnar lite personliga reflektioner om varje omgång i superettan och coaching i allmänhet.

  Omgång 29

  Drömdebut !

  Undertecknad är mycket imponerad av unge Erik Anderssons debut i BoIS. Blott 15 år gammal spelade han väldigt moget och höll bra kvalité i såväl tempo som i det fysiska spelet. Att han nu fick göra mål och vara direkt inblandad i ett till kan man verkligen kalla för en drömdebut. Det är klart att matchen mot Jönköping inte var den viktigaste vi har spelat i år, men om man skall vara en bra spelare som står för hög kvalité så skall man göra ett bra jobb i match efter match. Denna match tyckte vi var en lämplig inskolning i starten på en kommande karriär.Erik har under året gått framåt i sin utveckling och flyttat fram sin position som supertalang i BoIS. Det finns alltid en risk att slänga in för unga spelare i hetluften för tidigt  och ”bränna” dem, men Erik verkar väldigt ödmjuk och kommer att klara detta fint.

  En annan som också tog för sig när han fick göra (dröm)debut på hemmaplan var vår unge mittback Muhammed Zaaroura. Han har haft tuff konkurrens om mittbacksplatserna i Malmqvist,Liverstam och Philip. Men nu när han väl fick chansen så raderar han och Liverstam bort en rutinerad Cederqvist fullständigt , där Per inte fick mycket uträttat innan han blev utbytt. Att vara med om att vinna är den bästa start man kan få när man väl får chansen att starta.

  Matchen kändes väldigt komfortabel och vi på tränarbänken var helt lugna fram till den 80:onde minuten. Vi diskuterade om att vi skulle sätta in Jesper Lundberg och Robin Hofsö för att visa den ungdomliga bredd som numera finns i BoIS och ge dessa killar chansen att visa upp sig på hemmaplan. Vi slappnade dock av på en hörna och lät Jönköping göra ett väldigt billigt mål, där vi bara stod och tittade på innan bollen kom in i vårt mål. Jag tror att Tyskland-Sverige sitter på näthinnan hos fler än mig och Henrik, men vår erfarenhet av detta lag är att vi kan förvänta oss allt mellan himmel och jord i form av prestationer. Vi valde därför att sätta in Åström som tillhör topp tre i detta lag med inställning och pålitlighet. Mattias hade gjort en bra match på vänsterkanten, men fått en smäll på revbenen vilket störde honom ganska mycket. Och för att inte göra för många rockader fick Åström spela i mitten och inte på kanten som är hans naturliga position. Om smärtan hade släppt för Mattias hade han varit innermittfältare. Strax efter signalerar Mattias att han behöver byta för smärtan bara ökar istället för att minska. Under tiden står Liverstam och viftar om ett byte då han har lite känningar i baklåret. Vi viftar tillbaka och säger åt honom att fortsätta spela.

  Normalt sett vill man alltid spara ett byte för oföruttsedda händelser i slutet men eftersom vi bytte Fredrik Olsson mot Luka i paus så var våra tre byten gjorda. Det kunde blivit väldigt ödesstigert då vi tappade koncentrationen och bjöd på stor dramatik i slutet. En djupledsboll bakom vår backlinjen kändes väldigt lugn där vi hade full kontroll med Rudolfsson och Ivo som var först till bollen. Några sekunder senare har Ivo lyckats bli frilägesutvisad och Jönköping får en frispark i farligt läge. Våra tre byten var gjorda och alltså blev inte reservmålvakt Niklas aktuell för ett inhopp. Efter ett kort snack stod det klart att ingen visste någon som kunde stå i mål och ingen VILLE heller ställa sig i mål.

  Som tur är visade Max Mölder lite vinnarskalle och erbjöd sig att ställa i mål. Förutom att Max är minst på planen och skulle ställa sig i mål så kändes allt jättebra 😉 . Vi hade inget val utan fick försöka få någon form av ny organisation på laget. Det lyckades ”sådär” och vi kom under stor press. Vår allroundkille Åström blev plötsligt högerback, Surprice innermittfältare och Fredrik Olsson högermittfältare. Jönköping lyckas göra 2-3 och pressen fortsatte mot vårt mål. Domare hittade plötsligt 6 minuters tillägg och det kändes som väldigt låååååååånga innan han hittade till munnen med sin pipa och blåste av matchen.

  Inför sista omgången på lördag mot Halmstad borta ligger vi på en sjätte plats. Vid seger kan vi gå förbi Ljungskile om de inte vinner mot Ängelholm hemma. Toppstriden är numera avgjord och spänningen ligger i bottenstriden om vem som får gå in i ovisst kval och vem som åker ur.

  Umeå är redan ute och Värnamo måste vinna mot BP borta för att inte göra likadant. Värnamo verkar ha nio liv detta året och det skulle inte förvåna mig om de slår ett redan allsvenskt BP. Det betyder att i den stora rysarmatchen så måste Trelleborg slå Degerfors för att inte ramla ur två serier på två säsonger. Degerfors får minst kvala men kan också undvika detta om man vinner över Trelleborg samtidigt som Falkenberg får stryk av Jönköping borta. En poäng räcker för Falkenberg eftersom man har bättre målskillnad. Men att gå ut och spela för att ta en poäng är ohyggligt svårt.

  BoIS kan med sämsta möjliga resultat bli på nionde plats och som bäst bli femma. Förutom äran ger det en del pengar till föreningen som kan användas nästa år.

  På ondag är det match mellan  BoIS U19 –Torslanda i kval till pojkallsvenskan. Första matchen vanns med 4-2 på bortaplan och det är viktigt att BoIS vinner för att säkra bra matcher med kvalité nästa år för ungdomar som vill uppåt inom BoIS. Detta är viktigt för föreningen och vi hoppas att ni kommer till IP för att se matchen kl 19.00. Tyvärr kommer denna viktiga match att spelas på den bäst-före-datum -2008-konstgräsplanen, men du är välkommen att stötta framtidens BoIS !

  www.alltidfullsatt.se kan du läsa mer inside om vad som händer i BoIS.

  Over and out

  Hasse Eklund

  Ass.tränare, Landskrona BoIS

  Kommentera