ICC.
Senaste kommentarer
  Arkiv
  Kategorier

  Snart är det dags för omstart i superettan och de resterande 16 omgångarna skall spelas. Mitt Lag, Falkenbergs FF har överraskat många med en fin 2:a plats och mest gjorda mål i serien. Vi har spelat med fart & fläkt och vårt ungdomliga lag har numera profiler som de andra klubbarna är intresserade av. Framför oss har vi det tippade topplaget Örebro. De har den bästa organisationen och den bästa truppen och detta lag har så här långt gått fram som en tornado och bara svept bort allt motstånd. Ingen kommer att kunna rubba detta lag under hösten så biljetten till allsvenskan är redan klar.

  På tredje plats ligger Sundsvall. Ett lag som gärna vill tillbaka omedelbart till allsvenskan. Laget är väldigt starkt och har spelat en fin fotboll. Största faran för att de inte skall lyckas är att tomrummet efter spelgeniet Skulasson blir för stort och att de får viktiga forwarden Eklund skadad.
  På 4:e plats ligger Gais. Laget är förmodligen det lag med mest rutin och har tillsammns flest matcher på elitnivå av alla spelare i superettan-trupperna. Med det spelarmaterialet och den erfarenheten vore det en katastrof om man inte är med i toppen när superettan skall avgöras. Laget har haft en ojämn nivå i sitt spel med väldigt höga toppar, men också djupa dalar i perioder. Dock har man ett bra publikstöd vilket kan vara en avgörande faktor i höst.

  Assyriska fick många röster i förhandstipsen och ligger strax bakom toppen på en delad 5:e plats. När de är på spelhumör är det kanske det bästa laget i serien, dock oroar deras prestationer på vanligt gräs då spelet har varit lite mer svajigt. På samma position ligger Degerfors och det är imponerande med tanke på den start man fick på serien. Tränare Werner har nu fått ordning på laget och framförallt har man fått en hemmaplan att spela på. Laget kommer säkert hamna mellan placeringarna 4-8 när serien summeras.

  Hammarby,Ljungskile,Landskrona,Östersund,Varberg och Ängelholm ligger ovanför kvalplatsen nedåt. Lag med ambitioner att gå upp bland dessa lag måste nog få en bra start om försprånget skall hämtas in. Spännande att se om Hammarby och Landskrona börjar röra sig uppåt med tanke på den kvalité som dessa spelartrupper innehåller.
  På kvalplats ligger Jönköping och Örgryte. Lite oväntat enligt förhandstipsen. Läget är dock inte alarmerande utan bägge lagen kan nog undvika kvalplatserna om inte skador på nyckelspelarna inträffar.

  Läget ser mer hopplöst ut för Värnamo och Brage. Värnamo har år efter år blivit dränerade på bra spelare, men lyckas ändå klara sig kvar. Gör man detta i år också är det Houdini-varning på bygden och stor respekt från oss andra i fotbolls-Sverige. Brage är nog omöjligt uppdrag tyvärr. Inte nog med att man behöver vinna många matcher, man måste även få ihop ett lag som arbetar tillsammmans och det tar längre tid än vad somliga tror.

  Min favoritelva efter vårens matcher innehåller inga Falkenbergsspelare då risken är att samtliga spelare är med….
  Målvakt: Oscar Jansson Örebro ( Jag vet att Oscar har seriens bästa försvar framför sig och antalet räddningar han behöver göra per match är hälften av vad alla andra målvakter behöver göra, men det är ändå en konst att stå sysslolös i långa perioder för att sedan göra matchavgörande räddningar )
  Bubblare: Bill Halvorsen Landskrona ( Har svarat för flertaligt klassräddningar i ett övrigt mindre bra försvarsspel)
  3-backslinje: Stefan Batan Assyriska ( har ägt vänsterkanten i många matcher och väldigt viktig för laget)
  Thomas Guldborg Christensen Hammarby ( En teknisk,tuff back som är viktig i både offensiv och defensiv för sitt lag. HIF har släppt in minst mål och Thomas är högst delaktig i detta)
  Ålander Sundsvall ( En spelskicklig mittback som styr Sundsvalls defensiv )
  Bubblare: Berisha Örebro ( har haft en del skadeproblem, men frisk är han seriens bästa mittback.Grym på huvudet och klok i sina brytningar)
  Mittfält: Johan Bertilsson Degerfors ( En kreativ spelare som borde ha en fri roll i alla lag han spelar i. Hans vårsäsong blev bara bättre och bättre och han levererade både mål och assist)
  Skulasson Sundsvall ( Spelmotorn som kan spela på flera olika positioner. Man tror att Ari endast är bra när han har bollen men har är otroligt klok som spelare och vinner även tillbaka bollen till sitt lag om det behövs)
  Mohammed Saeid Örebro ( Seriens bästa spelare. Spelmotor, målskytt, bollvinnare och aldrig stilla på planen. )
  Kennedy Bakircioglu Hammarby ( Bär Hammarby på sina axlar. Målskytt och grovarbetare. En riktig lagkapten. En önsskespelare för alla tränare i serien)
  Bubblare: Andreas Dahl Landskrona ( Har hållt en hög nivå trots att hans lag inte har levererat. Farlig på fasta situationer och har en passningsfot med få övermän i denna serie)
  Forwards: Andreas Drugge Gais ( Har även använts en del på mittfältet. Det säger allt om denna kloka spelare som har bra fysik kombinerat med en bra teknik. En spelare som vinner matcher åt sitt lag)
  Admir Aganovic Assyriska ( ständigt på språng och gör viktiga mål för sitt lag. En klart underskattad spelare som är bäst i djupled men även kan hålla i bollen om hans lag behöver det)
  Gabriel Altermark Vanneryr Varberg ( Förutom att bära laget på sina axlar med 25 nickskarvar per match så gör han även mål. Jobbig att möta i boxen och ett ständigt hot för försvararna. Borde få chansen högre upp i seriessytemet)
  Bubblare: Eklund i Sundsvall + Örebro´s fem forwards Kamara, Hasani, Samuelsson, Atashkadeh och Astvald. (Viktiga för sitt lag och gör aldrig ett dåligt jobb. Samtliga är farliga i boxen och kan göra mål på många olika sätt)
  Tränare: Werner Degerfors. ( Jobbig start med tunn trupp och ingen hemmaplan. Har fått upp ett nedflyttningshotat Degerfors högt upp i tabellen. Och dessutom spelat fin fotboll. I år igen….
  Bubblare:Potter Östersund ( En trevlig överraskning som bryter mönstret i den traditionella svenska fotbollen. Att få alla dessa nationaliteter att sammarbeta är imponerande och man viker sällan en tum från att spela sin filosofi med kortpassningsspel)

  Kommentera