ICC.
Senaste kommentarer
  Arkiv
  Kategorier

  Snart är det redan den 7:e omgången av allsvenskan och för min del som är i Kalmar innebär det en hemmamatch mot Örebro. Vi har ju fått en bra start med 12 poäng på de första 6 omgångarna och jag har knappt fattat att jag återigen är med i allsvenskan.Jag kom att tänka på att det var faktiskt var en tid sedan jag var ”där” och upplevde högsta ligan i Sverige. Åren går fort och vid närmare eftertanke visade det att det var 2007 och då med Helsingborgs IF som assisterande tränare till Stuart Baxter.
  Detta Helsingborg som har fostrat många tränare i årets allsvenska och det skall bli väldigt kul att göra upp om vem som är bäst i Helsingborg-svenskan. Den första som jag stötte på var redan i andra omgången och vi spelade 2-2 mot Peter Swärdh i Åtvidaberg. Peter hade jag själv som tränare i HIF och jag kommer ihåg att han bänkade mig en del mot slutet, så där hade jag gärna velat ge igen med gammal ost, men i ärlighetens namn var Åtvidaberg närmare seger och endast Måns Söderqvist mål på övertid räddade oss.
  Sedan i fjärde omgången blev det träff med mitt gamla lag, Falkenberg med Henrik Larsson i spetsen. Jag var ju huvudtränare i HIF när Henrik vände hem från Barcelona. Dessutom jobbade vi väldigt tight i Landskrona i tre år så många hemligheter finns inte oss emellan.Nu fick vi ett tidigt mål av Elm och kunde spela på resultatet i ett väder som inte gynnade en offensiv fotboll. Regn och blåst från sidan gjorde det svårt att vara kreativ och vårt andra mål kom såklart efter en fast situation. När domaren blåste av hade vi vunnit med 3-1.
  I sjunde och nästa omgång möter vi Örebro som tränas av P-O Ljung. Han var juniortränare när jag var tips-elittränare och blev tipselittränare när jag blev assisterande till Stuart. Vi möttes redan förra året i superettan och blev som bekant 1:a och 2:a i den serien. Vi känner till varandras styrkor och svagheter väldigt väl.
  I omgång 10 möter vi Häcken borta. Där huserar Peter Gerhardsson med stor framgång och Peter var min assisterande innan Stuart kom. Sedan blev vi bägge två assisterande till Stuart och fick namnen örnen och falken då våra ögon sällan missade något drag från motståndaren. Vi hade stor framgång i Europa League i denna period.
  Omgången efter står Helsingborgs IF på tur. Presentation överflödig. Här har jag varit i många år som spelare, ungdomstränare och seniortränare. Här blir det såklart lite prestige då det är många vänner man gärna vill vinna över för att ha ”hånerätten” ett tag framöver. Roar har dock gjort ett enastående arbete under svåra förhållande och kommer att bli en mycket tuff motståndare.
  Sista omgången innan sommaren och VM-vila möter vi Halmstads Jens Gustafsson. Han har jag stött på ett antal gånger genom åren men aldrig i HIF. Jag kom ju mycket senare till HIF och Jens hade då som gammal spelare redan lämnat klubben.
  Den sista HIF:are jag möter är efter uppehållet och det är Malmös Hareide. Han har jag heller aldrig stött på i HIF utan endast i andra sammanhang. Verkar vara en kompetent tränare som har ett imponerade cv. Som tränare i ett guldfavoritsgäng blir det såklart en tuff motståndare.
  Snart börjar serien att dela upp sig på allvar och vi vill ju så gärna vara med på ”rätt halva”. Det är ju 12 omgångar innan serien tar sommarvila för VM. Jag förstår att det inte är lätt att planera ett bra spelschema, men 3 matcher på en vecka gynnar verkligen inte vår produkt. Nog borde man ha kunnat fördelat matcherna lite jämnare över vårsäsongen.

  Må Bäst
  Hasse

  Kommentera