ICC.
Senaste kommentarer
  Arkiv
  Kategorier

  Effektiv närvaro

  En sak som stoppar alla människor, inklusive ledare, från att vara effektiva är distraktioner.Från att ha varit närvarande med uppgiften.Tappar vi nu för tiden lätt fokus på vår uppgift och gör många saker samtidigt. Det betyder att många uppgifter blir bara halvgjorda och vår effektivitet är långt ifrån bra.Den stora boven idag är framför allt sociala medier och tvånget att ständigt kolla om man är uppdaterad på det senaste.

  Det finns två typer av distraktioner att tänka på:
  1.Externa distraktioner – t.ex.. Sociala medier,Människors krav, e-post, akuta behov.
  2.Interna distraktioner – t.ex..Stressande känslor över tidigare och /eller framtida problem.

  Nyckeln till att nå din fulla potential är att ha super-närvaro. För att lyckas med detta måste du bli en mästare på att hantera dessa typer av distraktioner.

  Idrottare på toppnivå vet hur man gör detta och de gör det bra. De använder mentala strategier för att behålla sin fokus.

  Nedan är 2 tips som du kan omsätta i praktiken och på en regelbunden basis:
  1. Miljö – Stäng av telefonen och wifi. Låt alla vet att du vill ha avskildhet och lås dörren om det behövs. Bestäm dig för vilka uppgifter som skall lösas inom en rimlig tid. Samla mental kraft och kasta dig in striden på din uppgiftslista. Låt inget stoppa dig. Precis som när man kör bil gäller det att hålla blicken rakt fram på vägen och vara fokuserad.

  2. Fokus – Det betyder centrum för din uppmärksamhet. Hur du tänker och känner kommer att avgöra hur DU beter sig. Om några störande tankar och känslor uppstår, fokusera på vad du gör, andas djupt, och börja sedan agera. Bestäm hur den inre dialogen skall låta. Du är din egen chef.
  Nu är du super-presterande och detta kan ge dig en oerhörd fördel gentemot din medmänniska som lätt tappar fokus och inte får saker gjorda.

  Kommentera